Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

 

OiVAN OiVALLUKSET

(Uusin päivitys on aina ylimpänä.)

 

 

Nyt minä olen jo aivan tuskastunut vaimooni. Mikään ei kelpaa, aina pitää passata ja ostaa uusia helyjä. Valitin hänelle eilen, että minä elän Rettiginrinteessä aivan koiranelämää.

- Se on totta, Elsa alkoi paasata minulle. - Tulet sisään likaisena ja haisevana, sotket kaikki paikat, ja sen jälkeen makaat ja torkut sohvalla pelkästään odotellen, että sinut ruokitaan.

 

***********************

 

Kyllä vaimollani on niitä omia kotkotuksiaan aivan liiankin kanssa. Nyt hän on motkottanut minulle jo kaksi viikkoa, että vatsalihakseni ovat olemattomat ja että minun pitäisi ryhtyä niitä treenaamaan. Hän kuulemma ihailee miesten pyykkilautavatsoja. Mutta enhän minä jaksa ruveta raskaan työpäivän jälkeen puntteja nostelemaan, vaan otan mieluummin sohvalla pienet nokkaunet tai katselen televisiota.

Eilen nukahdin sohvalle Muru kainalossani. Sillä välin Elsa oli teipannut television kaukosäätimen kiinni varpaisiini... 

 

 ************************

 

- Karl, sanoin Holmille tässä yhtenä aamuna toimistolla. - Olen pannut merkille, että sinulle on selvästi tehnyt hyvää mennä naimisiin. Sukissasi ei ole enää näkynyt reikiä eikä yhtään paidannappia ole kadoksissa.

- Kyllä, se on tyystin Reginan ansiota. Vaimo opetti minut heti ensi töikseni ompelemaan.

 

***********************

 

Tulin tässä eräänä iltana kotiin toimistolta, ja vaimoni sisko Alli sattui olemaan meillä. Kuulin, kun he keskustelivat olohuoneessa. Ilmeisesti puheenaihe liikkui koirien ympärillä. Vaimoni tietysti kehui Murua sen kun ehti.

- Vakuutan, että meidän Muru on yhtä viisas kuin minäkin, Elsa paasasi sisarelleen.

- Suoraa puhetta, rakas sisko, Alli naurahti. - Yleensä ihmiset liioittelevat, kun kertovat lemmikeistään.

 

************************

 

 

Kävimme toissapäivänä kylässä Elsan sisaren luona. Ihme että vaimo suostui lähtemään, kun Väinökin oli kotona. Puhumattakaan heidän koirastaan, jonka naamapuoli näyttää Elsan mielestä petolinnun ahterilta eikä takamuksessakaan ole kehumista, "kun siellä on vain kaksi karvaa ristissä". Myös Allin ja Väinön aikamiespoika Vesa oli harvinaista kyllä kotosalla.

Tuli siinä sitten juttua hammaslääkäriin menosta, kun Vesa valitti hammassärkyä. Siihen Elsa:

- Sinun Vesa pitää nyt varata aika ja mennä hammaslääkärille porattavaksi.

Hyvä, että sain hillityksi naurunpuuskani, kun Vesa vastasi aivan totisella naamalla, ettei hänen tarvitse, koska hänellä on jo reiät valmiina kaikissa hampaissaan.

 

************************

 

 

Karl teki minulle kompakysymyksen. Mitä eroa on vaimolla ja psykiatrilla, hän kysyi. En tiennyt. No tietysti se, että vaimo tekee samat kysymykset kuin psykiatrikin, mutta ilmaiseksi.

 

*************************

 

Autan aina vaimoani kotona vuoteiden sijaamisessa. Että milläkö lailla? No tietysti nousemalla ylös sängystä.

 

**********************

 

Vaimoni päätti kokeilla mutanaamiota. Hän näytti upealta kahden viikon ajan, mutta sitten muta varisi pois.

 

*********************

 

Kysyin juuri vaimoltani, tietääkö hän, mikä on miehen paras nelijalkainen ystävä. Hän ehdotti Murua. Ei suinkaan, kyllä se on sohva.

 

*********************

 

Vaimoni sanoo, että mies ilman mahaa on kuin pankki ilman rahaa.

 

*********************

 

Minulla on mennyt vaimon kanssa pari päivää erinomaisesti. Ei ole tarvinnut sanoa hänelle yhtään sanaa. Karl kysyi minulta toimistolla, miksi ihmeessä. No, en vain ole viitsinyt keskeyttää Elsaa.

 

********************

 

Koira ei koskaan hylkää eikä petä.

Koira tuo arkeen iloa.

Koira ymmärtää ja hyväksyy minut.

Koira antaa mielihyvää.

Koiran silittely laskee verenpainetta. Se siis tuo myös terveyttä...

Taidanpa lähteä tästä ulkoiluttamaan Murua jokirantaan.

 

********************

 

Vaimoni halusi, että lähtisimme Tukholmaan viikonloppuna ostosmatkalle. Minä ehdotin, että mentäisiin Lappiin pienelle eräretkelle. Kerroin tästä yhtiötoverilleni Holmille, joka kysyi heti ensi sanoikseen, millaista siellä Tukholmassa oli.

 

********************

 

 

 

 

©2020 Jessemurre - suntuubi.com