Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

KIRJAT

 

Katso alakategoriasta Uutuudet!

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jesse-sarjan ensimmäinen osa Jesse löytökoira ilmestyi vuonna 2004. Uusia kirjoja ilmestyy kaksi vuodessa, keväällä ja syksyllä. Lue koko sarja alusta saakka!

Sarjan päähenkilöt ovat kaverukset Jenna Syvälahti ja Hannele Sulander, koirafaneja molemmat. He asuvat vierekkäisissä rapuissa Turussa Kaskenkadulla. Jennalla on oma kultainennoutaja, Ashford Beloved Jesse, ja Hannele hoitaa maltankoiraa nimeltä Cici-Charlotta van Graafland, jonka omistaa samassa rapussa asuva televisiotoimittaja Regina Tallberg.

Jenna ja Hannele eivät ole kaikkitietäviä koiraeksperttejä, vaan ihan tavallisia koiriin hurahtaneita tyttöjä, jotka eivät osaa kaikkia koira-asioita. He kuitenkin rakastavat koiria ja haluavat oppia niistä lisää.

Vipinää tarinoihin tuovat lakimies Oiva Munkkirinne ja hänen ärsyttävän rakastettava vaimonsa Elsa, jotka omistavat neuroottisen tiibetinspanielin nimeltä Muru, sekä Jennaan ihastunut poika, Rantasen Eetu. Hän ja hänen sisarensa Eerika omistavat Waterloo-nimisen koiran. Eetun ja Eerikan serkut ovat nimeltään Mikko ja Toni Leppäaho.

Sarjassa on jo esiintynyt monia muitakin henkilöitä kuten tyttöjen koulukaverit, Koistisen Pinja ja Lehtisen Moona ja Diana. Lehtisen tyttöjen äidillä Tytillä on koirahoitola Ilpoisten kaupunginosassa.

Jessen entinen omistaja Mats Söderlund asuu Munkkirinteiden seinänaapurina. Hän on aikaisemmin pyörinyt juopporemmissä kavereidensa Raipen ja Mäihän kanssa ja kiusannut koiria. Jesse vihaa häntä. Jenna ja Hannele pelastivat juoppojen kiusaaman Tippa-koiran, jonka omistaa sittemmin Eetun eno, Oskari Pärssinen.

Jennan Riitta-täti kasvattaa koiria ja auttaa tyttöjä heidän koirapulmissaan. Alakerran vanha rouva Sofia Lönnkvist pitää Jesseä päivähoidossa kissansa kaverina, kun tytöt ovat koulussa.

Vielä sarjassa pyörii Elsan sisko Alli miehensä Väinö Rutasalon ja poikansa Vesan kanssa sekä Elsan paras ystävätär Gertrud Salpakangas.

 

 

 

 

©2020 Jessemurre - suntuubi.com