Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

       JESSEN KIRJASTO

 

 

JESSE AATELISKOIRA 27

 

Jenna ja Hannele matkustavat Skotlannista Pohjois-Irlantiin Elsa ja Oiva Munkkirinteen mukana. Tytöt asuvat kartanossa ja patikoivat läheisellä vuorella etsimässä viisituhatta vuotta vanhoja käytävähautoja. Jossain samalla suunnalla pitäisi olla myös neoliittinen kivikehä, Ring of Gullion, joka on ollut muinaisen druidikultin keskuspaikkoja. Seudulla elää salaperäinen legenda Bhirra-järvestä ja Kultaisesta koirasta. Tytöt huomaavat kyläläisten käyttäytyvän oudosti aina kun näkevät Jessen. Eivät kai he kuvittele, että Jessellä olisi jotain tekemistä Kultaisen koiran legendan kanssa?

 

JESSE RAUNIOKOIRA 26

Jennan, Hannelen ja Nicky Arlingtonin matka jatkuu Skotlantiin, Loch Nessin hirviöjärven maisemiin. Siellä he alkavat etsiä vanhalle kartalle merkittyä, salaperäisen kuvion osoittamaa paikkaa. Onko Achnahannetin kappelin raunioihin haudattu Arlingtonin suvun kulta-aarre? Hannelen mielestä matkalla pitää bongata myös Nessie, esihistoriallinen joutsenlisko, joka piileskelee järven syvyyksissä. Kun mustana kiiluvassa vedessä näkyy selviä kyttyröitä täysikuun paistaessa rauniolinnan takaa, joutuu rohkea Hannelekin turvautumaan Jessen apuun.

 

 

JESSE AAVEKOIRA 25

Skotlanninretki jatkuu hyytävissä merkeissä, kun Jesse, Jenna ja Hannele pääsevät asumaan kuuluisaan Arlingtonin linnaan. Linnaan liittyy pelottavia legendoja, mutta hurjin niistä on tarina epämuodostuneesta koirasta, joka muurattiin elävältä linnan kadonneeseen tornihuoneeseen 1500-luvulla. Myrskyöinä voi kuulla tuulen ujelluksen seassa koiran hiljaista nyyhkytystä. Tyttöjen vierailua isännöi Nicholas Arlington. Hän ja Hannele haluavat selvittää aavekoiran salisuuden, mutta ovatko tapahtumat jo riistäytyneet nuorten käsistä? Onneksi heillä on apunaan urhea Jesse.

 

 

JESSE MATKAKOIRA 24

Viimeinkin kauan odotettu Englannin-matka on koittanut. Jenna ja Hannele ovat täpinöissään lentokoneen laskeutuessa Heathrow'n lentokentälle. Ensimmäinen seikkailu alkaakin heti perillä, kun Elsan tiibetinspanieli Muru karkaa kuljetuskoristaan ja aiheuttaa kaaoksen. Myös lady Margaretin kotona Tweedmouthin linnassa riittää tutkittavaa ja jännitettävää. Hulppeissa puutarhajuhlissa tytöt saavat pukeutua viktoriaanisiin asuihin. Kesken juhlien Jennan rakas Jesse katoaa salaperäisellä tavalla. Tytöt etsivät sitä hädissään joka paikasta. Mitä on tapahtunut? Mihin Jesse on voinut joutua? Löytääkö Jenna sitä enää koskaan?

 

 

JESSE RETKIKOIRA  23

Jenna ja Hannele lähtevät luokkaretkelle Itä-Suomeen. Onneksi Jenna saa junailtua niin, että hänen Jesse-koiransakin pääsee mukaan luokanvalvojan kesämökille. Pian mökillä alkaa tapahtua outoja asioita. Luokkatovereiden joukossa täytyy olla varas, sillä retkeläisiltä alkaa hävitä vaatteita tihenevään tahtiin. Kaiken lisäksi lähistöllä könyää häirikkökarhu, joka käy ihmisten pihoilla kaivelemassa jäteastioita ja pelottelemassa paikkakuntalaisia. Ei kai se vain käy luokkaretkeläisten kimppuun? Eräänä yönä joku hiiviskelee saunan terassilla. Ikkunasta näkyvät karmaisevat, punaiset silmät...

 

 

JESSE AARREKOIRA 22

Munkkirinteen Elsa on perinyt suuren kartanon. Hän lähtee tiluksilleen mukanaan dogsitterit Jenna ja Hannele sekä Jennan kultainennoutaja Jesse ja tiibetinspanieli Muru. Elsan suvussa on jo vuosikymmenien ajan kiertänyt huhu kartanoon kätketystä aarteesta, ja Elsa on nyt päättänyt löytää sen. Heti ensimmäisenä yönä Jesse tekeekin hälytyksen. Joku hiiviskelee pimeässä puutarhassa. Onko se Valkoinen rouva, jonka kerrotaan kummittelevan kartanossa -  vai vieläkin pahempaa, aarretta hamuava naapuri?

 

 

JESSE VAUHTIKOIRA 21

Kummallista: Eetu tuntuu äkkiä menettäneen kaiken mielenkiintonsa Jennaan, vaikka on juossut hänen perässään iät ajat. Juoru kertoo, että poika on nähty kaupungilla käsi kädessä jonkun tytön kanssa. Hannele pakottaa vastahakoisen Jennan oitis vakoilureissulle. Päänvaivaa tytöille aiheuttaa myös Elsa, joka on voittanut Meripäiviltä kovatehoisen perämoottorin. Totta kai hänen pitää saada myös perämoottoriin sopiva muskelivene, jolla ajella pitkin Aurajokea tuttaviensa kateuden kohteena. Soppa on valmis, kun perämoottorivarkaat iskevät Turun pienvenesatamaan. Urhoollista Jesseä tarvitaan taas pelastamaan tytöt pulasta.

 

 

 

JESSE PÄÄSIÄISKOIRA 20

Hannele ei suostu lähtemään vanhempiensa mukana pääsiäislomalle, vaikka isosisko Viivi painostaa häntä kovasti. Hanskin suunnitelmissa on mennä virpomaan Jennan ja tämän kultaisennoutajan Jessen kanssa Kaskenlinnan asukkaita. Mutta mitä ihmettä Viivillä ja Karoliinalla on tekeillä, kun he haluavat väen vängällä jäädä kahdestaan kaupunkiin pääsiäispyhien ajaksi? Jenna ja Hannele olettavat saavansa tiibetinspanieli Murun hoiviinsa koko viikon ajaksi, mutta kauhistuksekseen he saavatkin potkut dogsitterin hommista. Ja kenet Elsa palkkaa heidän tilalleen? Ei voi olla totta...

 

 

JESSE KYLPYLÄKOIRA 19

Koirakylpylässä kuohuu! Elsa on järkytyksestä sekaisin. Hän ei ole päässyt osakkaaksi vastaperustettuun koirien luksuskylpylä Kultatassuun, kuten paras ystävätär Gertrud. Sellaista Elsa ei voi sulattaa! Elsan dogsittereille Jennalle ja Hannelelle tarjoutuu tilaisuus käydä Kultatassussa uittamassa Jesseä sekä sekarotuista Nasse-setää. Kylpylässä olisi ihanaa ilman riiteleviä ystävyksiä. Tyttöjen koiria uhkaa porttikielto kylpylään, koska bakteerikammoinen Elsa inhoaa sekarotuisia ja pelkää niiden levittävän tarttuvia tauteja!

 

 

JESSE ETSIJÄKOIRA 18

Hiihtoloma alkaa, mutta Jennaa harmittaa. Hannelen perhe on lähdössä Pihlajamäen matkailutilalle hoitamaan suloisia alpakoita, itsepäistä Hiski-aasia ja hurmaavaa koiraa, Hopeakuun Pyry. Jennakin saa kutsun tulla mukaan, mutta äidillä ei ole rahaa lomamatkaan. Kun Hannele saa kuulla, että tiibetinspanieli Lilli etsii hoitajaa, hän näkee tilaisuuden saada Jenna ja Jesse sittenkin matkalle mukaan Lillin hoitajina. Jos Jenna vain tietäisi, mitä Pihlajamäessä tulee tapahtumaan, hän ei ikimaailmassa ottaisi Lilliä vastuulleen... Auttaako verraton Jesse jälleen kerran tytöt pulasta?

 

 

JESSE KAVERIKOIRA 17

Vanhainkodin johtaja Irmeli Honka päivittelee Jennan äidille, miten apaattisina ja lääkittyinä vanhukset makaavat hänen uudessa työpaikassaan Ilonpisarassa. Neuvokas Hannele keksii oivan piristyskeinon: kaverikoirat. Jesse ja Cicihän ovat kuin luotuja kaverikoiriksi! Kunhan vanhukset vain saavat silitellä ja paijata Jennan ja Hannelen ihania koiria, he kyllä vetreytyvät heti teräskuntoon. Tytöt lupautuvat vierailemaan Ilonpisarassa koiriensa kanssa, mutta siellä meno onkin aika hurjaa: kadonneita tekohampaita, karkailevia papparaisia, pulittuja päänahkoja... Menettääkö Hannele kaiken lisäksi dogsitterin toimensa, kunhan Regina näkee, mitä kauheaa hänen rakkaalle maltankoiralleen on tapahtunut?

 

 

JESSE SEURAPIIRIKOIRA 16

Lehtisen koirakodin katto on romahtanut kovan lumentulon vuoksi, eikä kaupungilla ole rahaa korjauksiin. Apuun rientää Munkkirinteen Elsa, joka päättää järjestää suuren seurapiiritapahtuman remonttirahojen keräämiseksi. Rusettiluistelu, vauhdikkaat huskyajot Aurajoen jäällä ja leikkimielinen lemmikkieläinten huutokauppa kiinnostavat varmasti turkulaisia. Jenna ja Hannele ovat innoissaan tulevasta tapahtumasta. Huutokaupassa saa kuka tahansa huutaa itselleen koiran tai kissan yhdeksi päiväksi. Jenna kuitenkin empii luovuttaa Jesse-koiraansa huutokauppaan. Mistä sitä tietää, millaisen mämmikouran haltuun hänen rakas kultainennoutajansa joutuisi?

 

 

JESSE FANIKOIRA 15

Jenna ja Hannele matkustavat koiraystäviensä Jessen ja Murun kanssa talviselle Ahvenanmaalle. Ansioituneita koiravahteja tarvitaan, sillä Munkkirinteen Elsan suuri ihastus, amerikkalainen näyttelijä Mark Stevens, piipahtaa Suomessa matkallaan Pietariin ja pitää vastaanoton Maarianhaminan hienoimmassa hotellissa. Toki elsan pitää päästä näkemään suuri tähti omin silmin, onhan hän tämän suomalaisen fanikerhon presidentti. Stevensin tapaaminen osoittautuu kuitenkin yllättävän vaikeaksi. Elsan onkin pakko ryhtyä salapoliisiksi, sillä Hotel Arkipelagin henkilökunta ei saa paljastaa näyttelijän olinpaikkaa. Ehkäpä uskollisesta Jessestä on apua filmitähden jäljittämisestä...

 

 

JESSE MUOTIKOIRA 14

Regina toimii juontajana Hansakorttelin perinteisessä muotinäytöksessä ja toivottaa myös Jennan ja Hannelen tervetulleiksi paikalle ihailemaan kevään uusi trendivaatteita. Jennan mielestä olisi kuitenkin paljon hauskempaa, jos catwalkilla esiteltäisiin koirien muotiasuja. Reginasta idea on suurenmoinen: muotia turkulaisille ja heidän koirilleen! Käden käänteessä tytöt värvätään nuorisomalleiksi, ja Jessestä ja Cicistä tulee muotikoiria. Kun suuri päivä viimein koittaa, ei mikään mene suunnitelmien mukaan...

 

 

JESSE JOULUKOIRA 13

Jouluun on enää muutama päivä aikaa, mutta kovan rahapulan vuoksi Jenna ja Hannele eivät ole vielä saaneet kaikkia lahjoja ostetuksi. Mistä ihmeestä he voisivat ansaita muutaman kympin? Apuun porhaltaa tyttöjen hyvä ystävä Eetu Rantanen, joka aikoo tienata aattoiltana suuret rahat toimimalla joulupukkina. Tytöthän voisivat ryhtyä hänen avukseen joulutontuiksi. Tytöt innostuvatkin Eetun suunnitelmasta. Mukaan aattoillan jännittäviin käänteisiin otetaan tietysti myös laulavat joulukoirat Jesse, Cici ja Waterloo. Nuoret ovat jo varmoja upporikastumisestaan, kunnes heidät tilataan sukujouluun erääseen ennestään tuttuun paikkaan. Odottaako heitä kaikkien aikojen rahasampo  -  vai vuosisadan noloin paljastuminen?

 

 

JESSE PENTUKOIRA 12

Jenna on viimeinkin saanut rakkaan kultaisennoutajansa maahantuontitodistuksen, mutta paperi on kurjassa kunnossa. Siitä ei edes selviä, missä maassa Jesse on syntynyt. Onneksi Jennan Riitta-täti alkaa selvittää asiaa. Jenna odottelee jännittyneenä, sillä hän haluaa tietää kaiken Jessen pentuajoista. Jospa hänen unelmansa toteutuisi ja hän saisi valokuvia Jessestä pentukoirana! Muutakin jännittävää on tekeillä. Munkkirinteille odotellaan arvovierasta, lady Ashfordia, jonka Munkkirinteen Elsa on tavannut kansainvälisessä koiranäyttelyssä. Yllättäen aatelisrouva tunteekin Jessen isän Castleton Golden Snow'n, ja Jessen menneisyydestä alkaa paljastua yllättäviä asioita.

 

 

JESSE KARKUKOIRA 11

Jennan rakas kultainennoutaja Jesse katoaa salaperäisesti Kaskenlinnan kerhohuoneesta. Miten se on voinut päästä karkuun, kun tytöt kerran sulkivat oven huolellisesti ulos mennessään? Hannele alkaa epäillä, että Jesse on varastettu. Jessen entisen omistajan Mats Söderlundin pahaenteiset sanat kaikuvat Jennan ajatuksissa päivästä toiseen. Onko Jesse päätynyt uudelleen rääkkääjänsä käsiin?

 

 

JESSE KÄRÄJÄKOIRA 10

Kauhea totuus paljastuu Jennalle ja Hannelelle: Jennan löytämän Jesse-koiran entinen omistaja onkin vanha tuttu, alkoholisoitunut merikapteeni Mats Söderlund. Tytöt ovat omin silmin nähneet hänen pahoinpitelevän koiria. He yrittävät kaikin keinoin salata Jessen alkuperän epäluuloiselta mieheltä, mutta lopulta Mats tunnistaa koiransa. Jennan piina on sanoinkuvaamaton. Mitä hän voi tehdä, kun Mats uhkaa ottaa koiran takaisin itselleen? Rakasta Jesseään hän ei eläinrääkkääjälle luovuta!

 

 

JESSE TURVAKOIRA 9

Jenna ja Hannele lähtevät ulkoiluttamaan koiria ja päättävät kokeilla uutta kävelyreittiä. He päätyvät alkoholistien yömajan tienoolle, jota Jesse tuntuu inhoavan. Tyttöjen kummastukseksi lempeä Jesse käyttäytyy uhkaavasti, kun lähistöllä on humalaisia. Tyttöjäkin pelottaa. Jenna on kiitollinen isosta turvakoirastaan, joka puolustaa häntä kaikkia vaaroja vastaan. Sitten tytöt törmäävät Tippaan  -  ajokoiraan, jota on pahoinpidelty. Jäljet johtavat juopon Sörsselssönin pihamaalle. Epätoivoiset tytöt miettivät päänsä puhki, miten voisivat auttaa rampaa Tippa-raukkaa. Jotain olisi tehtävä ja pian.

 

JESSE LINTUKOIRA 8

Jenna, Hannele ja Jesse saavat kutsun Oiva ja Elsa Munkkirinteen huvilalle Sandholmin saareen. Lintubongaukseen hurahtanut Elsa kaipaa seuraa ja hänen moniongelmaninen tiibetinspanielinsa Muru ilahtuu koiraseurasta. Heti kättelyssä Elsa arvelee bonganneensa huippuharvinaisen amerikantukkasotkan, ja saarelle pölähtää satamäärin bongareita ihmettä päivittelemään. Äkkiä puhkeaa kohtalokas myrsky, mutta Jesse on taas koira paikallaan  -  se ei pelkää edes pahamaineista albatrossia.

 

JESSE HOIVAKOIRA 7

Jenna ja Hannele eivät voi vastustaa, kun Saku tarjoaa heille kultaisennoutajan pentua puoli-ilmaiseksi. Tytöt ostavat Manneksi nimetyn pennyn äidin kielloista piittaamatta, mutta pian käy ilmi, että koira onkin sairas. Eläinlääkäri toteaa, että sitä on purtu pahasti. Miksi Saku on salannut asian? Kaiken kukkuraksi Cici joutuu koiratappeluun ja katoaa kuin tuhka tuuleen. Ei kai sitä ole varastettu?

 

 

JESSE LAIVAKOIRA 6

Jenna ja Hannele ovat riemuissaan, sillä TV-kokki Regina Tallberg on pyytänyt heitä morsiusneidoiksi juhannushäihinsä. Regina haluaa kuitenkin välttää julkisuutta, joten häät pidetään pienessä saaristolaiskirkossa. Häihin on kutsuttu myös Kaskenlinnan väkeä, joka on jo valmiiksi kiihdyksissään. Pihalla on nähty outo hiippari, jonka epäillään vaanivan Kalskeiden arvokasta makkarapokaalia.

 

 

JESSE VAHTIKOIRA 5

Tytöt lupautuvat auttamaan raisiolaista tallinpitäjää pääsiäislomalla, kun tallin yhteydessä toimiva koirahotelli jää yllättäen ilman hoitajaa. Valeraskauksista kärsivä Masse, langanlaiha faaraokoira Aatu ja muut karvaturrit saavat heidän sydämensä heltymääbn. He joutuvat ottamaan hoiviinsa myös ylipainoisen, rakkovikaisen ja hemmotellun Murun, joka aiheuttaa paljon ongelmatilanteita. Kun ratsastusleirin ainoa poika alkaa pelotella kurssilaisia karmivilla tarinoilla salaperäisestä aavekoirasta, öisellä tallipihalla alkaa tapahtua.

 

 

JESSE SANKARIKOIRA 4

Jenna ja Hannele ovat haltioissaan: tuomari Holm kustantaa heidät Lappiin, kun he lupautuvat olemaan siellä koiravahteina. Regina ei suostu lähtemään lomalle ilman rakasta Ciciään, ja Jessekin pääsee siinä siivellä mukaan. Kun sitten huskyvaljakko karkaa Reginalta tiettömään kansallispuistoon, vitsit ovat vähessä. Lumimyrsky on nousemassa, ja reessä istuu sydänvikainen mies, joka ei ymmärrä koirista mitään.

 

 

JESSE JA KOHTALOKAS KURSSI 3

Tytöt pääsevät koiriensa kanssa agilitykurssille, jolle on tulossa myös naapurustossa asuva Pinja lapinkoiransa Fibulan kanssa. Pahaksi onneksi kurssin vetäjäksi paljastuu sama Tytti Lehtinen, jonka löytöeläinkodissa Jesse aiottiin kesällä lopettaa vihaisuuden takia. Tytti antaakin Jesselle kovat ukaasit: jos se aiheuttaa häiriötä, koko konkkaronkka lentää ulos kurssilta. Pian Fibula löytyy surkeassa kunnossa kurssipaikan lähettyviltä, ja Jesseä epäillään syylliseksi.

 

 

JESSE ONGELMAKOIRA 2

Jessestä aiheutuu yllättävää harmia hauvelin joutuessa olemaan päivät yksin kotona. Kerrostaloasuntoon ei haukkuva ja koheltava koira sovi, joten Jenna joutuu pohtimaan keinoja Jessen rauhoittamiseksi, sillä muuten sitä odottaa taas koirakoti...

 

 

JESSE LÖYTÖKOIRA  1

Jenna on aina halunnut koiran, mutta äiti ei suostu ostamaan lemmikkiä. Rannalta löytynyt kultainennoutajakin on äidin vaatimuksesta vietävä koirakotiin. Kun Jenna saa kuulla, että lunastamattomat eläimet lopetetaan, hän alkaa kerätä rahaa ostaakseen Jessen itselleen. Naapuruston koiria ulkoiluttamalla voi ansaita jonkin verran, mutta riittääkö se? Vaikein tehtävä voi kuitenkin olla äidin pään kääntäminen, ja Jessestäkin paljastuu vielä sankarillisia puolia.

©2019 Jessemurre - suntuubi.com